Veelgestelde spoed vragen

Bij spoed tandarts Rotterdam vinden wij het belangrijk om optimaal ten dienst te zijn van patiënten. Daarom kunt u hier vragen en antwoorden vinden die het meest worden gesteld door patiënten aan de spoed tandarts.  We hebben de vragen en antwoorden kort en  bondig verzameld zodat u snel een antwoord vind op uw vraag. Voor verdere informatie kunt u terecht op de andere pagina’s op de website. 

Wanneer kan ik met spoed naar de tandarts?

De spoed tandarts helpt patiënten die acuut last hebben van pijnlijke tanden of kiezen, een ongeluk gehad hebben of andere klachten ervaren in de mond. Het is mogelijk om meteen langs te komen in Rotterdam op een van meerdere locaties. Ook ‘s avonds en in het weekend staat de spoed tandarts voor u klaar. U wordt in korte tijd en door een professionele tandarts behandeld om elke mogelijke klacht in de mond te verhelpen.

Wat zijn de kosten van een spoed tandarts?

Afhankelijk van de patiënt en de klachten bedragen de kosten van een spoed tandarts meestal tussen de €50 en €250. Afhankelijk van uw verzekering en de praktijk die u bezoekt kan het zijn dat u de behandeling na afloop direct moet betalen. Het is bijna altijd mogelijk om de kosten van een spoedbehandeling terug te vragen bij uw zorgverzekeraar. U kunt dit checken bij uw zorgverzekeraar. Tarieven die worden berekend door de spoed tandarts zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) vastgesteld.

Met wat voor klachten kan ik naar de spoed tandarts?

Pijnlijke tanden, kiezen of tandvlees in de mond moet natuurlijk zo snel mogelijk verholpen worden. Deze pijn wordt meestal veroorzaakt door een gaatje of een ontsteking. De spoed tandarts kan deze klachten meteen verhelpen. Heeft u een ongeluk gehad en heeft u uw gebit beschadigd dan kunt u ook snel terecht bij de verschillende spoed tandartsen in Rotterdam. Het is ook mogelijk om meteen langs te komen bij problemen met een beugel. Beugels kunnen beschadigd raken die de mond kunnen verwonden en dit soort beschadigingen moeten snel gerepareerd worden.

Hoe snel zijn de wachttijden bij de spoed tandarts?

Spoed tandarts Rotterdam heeft hele ruime openingstijden tot in de avonduren en is zeven dagen per week open. Dit zorgt ervoor dat onze wachttijden vele malen korter zijn dan dat u bij een normale tandarts gewend bent. Wij zijn een tandartspraktijk waar u zonder afspraak naar toe kunt en wij u zo snel mogelijk zullen helpen met uw klachten. Om wachttijden echter nog korter te houden is het wel raadzaam om vooraf te bellen naar de praktijk.

Hoe kom ik van kiespijn af?

De meest voorkomende klacht bij de spoed tandarts is kiespijn. Kiespijn heeft meerdere oorzaken; ontstoken tandvlees of wortels of kiespijn door een gaatje. Kiespijn uit zich bij elke persoon anders, het kan een acute pijn zijn of een steeds heftiger wordende pijn. Het belangrijkste is dat u van uw kiespijn wordt afgeholpen en dan bent u bij een van de praktijken in Rotterdam aan het juiste adres!

Kan ik mijn beschadigde tanden laten maken?

Ook wanneer u door een ongeluk een beschadiging in uw gebit bent opgelopen kunt u naar de spoed tandarts in Rotterdam. Het is van belang om snel het gebit te restaureren om verdere beschadigingen en wonden in de mond te voorkomen. Onze tandartsen staan voor u  klaar om alle behandelingen in de restauratieve geneeskunde professioneel uit te voeren.

Pijn door verstandskiezen?

Een doorkomende verstandskies gaat meestel samen met een kloppende pijn in de mond. De verstandskiezen liggen achter in de mond en zijn wat moeilijker schoon te poetsen. Wanneer een verstandskies doorkomt, vaak bij jonge volwassenen, kunnen er moeilijkheden optreden. Andere kiezen kunnen verschuiven wegens ruimtegebrek, de verstandskies groeit niet recht of de kaken sluiten niet meer. Deze complicaties samen met hevige kiespijn en het wordt tijd om deze te verwijderen. Bij de spoed tandarts kunt u het snelst terecht bij klachten veroorzaakt door een verstandskies!

Spoed tandarts in het weekend?

Spoed tandarts Rotterdam is 7 dagen per week geopend! Wij zijn een van de weinige tandartsen in Nederland waar je dus altijd naartoe kunt met klachten in de mond. Ook na werktijden in de avond kunt u langskomen voor spoedbehandelingen. We zijn tot ‘s avonds laat geopend, kortom u hoeft dus nooit lang met pijn in de mond rond te lopen. Wees snel van pijn af en ga langs bij de spoed tandarts.

Kan ik in de avond naar de spoed tandarts?

Spoed tandarts Utrecht is tot ‘s avonds laat geopend voor spoedbehandelingen. Ook ‘s nachts is het mogelijk om behandeld te worden. Wanneer u dus wakker wordt met de ergste tand of kiespijn ooit kunt u meteen langs komen. U hoeft dus niet de hele nacht wakker te liggen door pijn in de mond. Wij proberen zo snel mogelijk u van tandheelkundige klachten af te helpen zodat u niet in uw dagelijkse bezigheden wordt verhinderd door bijvoorbeeld kiespijn.

Kan ik alleen met spoed naar de spoed tandarts?

Het kan zijn dat u niet een dringende klacht heeft maar toch langs wilt bij een tandarts. Heeft u misschien onlangs een gaatje laten vullen en wilt u dat er naar gekeken wordt voordat u op vakantie gaat dan kunt u langskomen. Ook wanneer een tand is beschadigd op de dag van een sollicitatie kunt u terecht bij de spoed tandarts in Rotterdam. Het is mogelijk direct langs te komen bij de praktijk, maar het beste is als u wel van tevoren even belt naar de praktijk. 

Kunnen kinderen naar de spoed tandarts?

Onze tandartsen zijn specialisten op het gebied van kinderen behandelen en kinderen op hun gemak stellen bij de tandarts.  Daarnaast is de praktijk kindvriendelijk ingericht om ervoor te zorgen dat kinderen zich niet vervelen bij de tandarts. U kunt dus langskomen om uw kind met spoed een behandeling te laten ingaan of u kunt zelf langskomen voor spoed en uw kind meenemen. U hoeft dus niet ook nog snel voor oppas voor uw kind te zorgen. Juist bij kinderen heeft de tandarts extra zorg voor mondzorgpreventie en educatie.